Om oss

Letar du efter någon som kan ordna en annorlunda upplevelse för företaget, föreningen eller besök i sydöstra Sverige? Då har du kommit till rätt plats! Asmiroca Kulturarvsupplevelser är specialister på kulturarvet i landskapet och den sakkunniga inom området hällristningar och hällbilder.

Ägaren är jag, arkeolog och lokal hällbildsexpert Ann-Louise S Ferngård. Jag har mångårig kunskap i Skånes landskap. Passionen är att skapa händelser och upplevelser som bygger på arkeologiska och historiska bevis som grävts upp från marken och arkiven. Med en extra twist och alla mänskliga sinnen, får mina kunder en glimt av en annan tid fylld med människor och deras öden. Och plötsligt förstår man landskapet och hur det gjordes av människors önskningar, framsteg och kamp.

Mitt intresse för historien har också gjort mig intresserad av framtiden. Därför har jag en stor miljömedveten och anpassar alla mina produkter så långt jag kan. Läs mer här.

Nu förbereder jag mig för den nya säsongen. Vi börjar med en arkeologisk heldagsvandring, ”spår av historia”, som sker en gång per månad från april till oktober. Läs mer här.

Man kan alltid hyra en arkeolog från oss. Vi guidar dig i en timme, några timmar eller en hel dag. Läs mer här.

Ann-Louise är alltid nyfiken på vad som gömmer sig bland stenhögar och murar

Om du är en grupp på 15 eller fler personer kan jag ordna en busstur för att besöka de tre största arkeologiska platserna i sydöstra Skåne. Buss, mat och guide ingår. Läs mer här.

Mitt företag tar också hand om Kiviksgraven och angränsande Café Sågmöllan (sågverket) som öppnar på långfredagen. Läs mer om dem på deras egna hemsidor; Kiviksgraven, Café Sågmöllan.

I mitt företag har jag också hjälp av, förutom min man och en av våra söner, en hel del trevliga och kompetenta medarbetare. Mestadels i caféet men även i övriga grenar av firman.

Leave Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna hemsida använder cookies - läs mer under integritetspolicy. Avvisa